GEZİ DİRENİŞİNDE YİTİRİLENLER KONSERLE ANILIYOR

İzmirli bir grup müzisyen, Gezi Direnişi’nin birinci yılında, yitirilen insanların anısına ve evlatlarını yitiren ailelerin adalet arayışına destek olmak için sadece Pink Floyd şarkılarından oluşan bir konser vermek üzere bir araya geldi.

bring

Progresif rock müziğinin efsanevi grubu Pink Floyd’un The Wall albümünde yer alan “Bring The Boys Back Home” (Çocukları Geri Getirin) adlı müzik parçası konserin esin kaynağı ve adı oldu.

Özel kurgulanmış Gezi görselleri eşliğinde 27 Ağustos 2014 Çarşamba günü saat 21:00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek ve katılımın ücretsiz olduğu konser,  TMMOB İzmir İKK, KESK, DİSK, İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Konak Belediyesi ve Rock-A Festival Kolektifi tarafından destekleniyor.

Yaklaşık 20 kadar Pink Floyd parçasının yorumlanacağı konsere Gezi Direnişi’nde kaybedilenlerin yakınlarından Adnan Cömert, Hatice Cömert, Emsal Atakan, Veciher Dersulu, Gürkan Korkmaz, Feryat Korkmaz, Hasan Korkmaz, Okan Korkmaz, Sayfı Sarısülük katılacak.

Teknik koordinatörlüğünün Erdal Kara, grafik tasarım ve uygulamanın Tansel Özalp tarafından üstlenildiği konserde sahne alacak müzisyenler ise alfabetik sırayla şöyle;

Ali İnceoğlu – Gitar, Vokal, Arif Demirel – Saksafon, Barbaros Bozkır – Keyboardlar, Can Uzunallı – Vokal, Emin İnal – Keyboardlar, Ergin Karabulut – Trompet, Erol Mecihan – Gitar, Evrim Özkaynak – Vokal, Fatih Nalbantoğlu – Bas, Gökhan Özses – Gitar, Vokal, Hande Bidav – Vokal, Levent Sarıoğlu – Vokal, Melih Yücel – Efektler, Ruşen Alkar – Vokal, Serhan Tombul – Davul, Süheyla Çolak – Vokal, Şeyma Özbay – Vokal