İZMİR’DEKİ SENDİKA VE MESLEK ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİNDEN OLUŞAN HEYET SURUÇ’A GİTTİ

İzmir’den aralarında sendika, meslek ve kitle örgütlerinin yöneticilerinin bulunduğu bir heyet daha Kobane’de yaşanan katliama dikkat çekmek için Suruç’a doğru yola çıktı.

suruc1

İzmir’den DİSK, KESK ve TMMOB yöneticilerinin bulunduğu bir heyet Suruç’a gitmek için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde buluşan yaklaşık 40 kişilik heyette KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen İzmir 6 No’lu Şube Başkanı İdil Uğurlu, TMMOB İzmir İKK Dönem Sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın ve Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube Mali Sekreteri Veysel Erol ile çok sayıda sendika ve kitle örgütü temsilcisi bulunuyor.

Heyet, yanına bölgeye götürülmek üzere toplanan yardımları da aldı. Yolculuk öncesinde, otobüsün evraklarını kontrol eden trafik polislerinin yetkileri olmadığı halde şoförden fatura istemesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

suruc2

Otobüs harekete geçmeden önce KESK Dönem Sözcüsü İdil Uğurlu basına bir açıklamada bulundu.  Açıklamasında, katliama uğrayan Kobane halkıyla dayanışmaya gittiklerini belirten Uğurlu, “Dram yaşayan Kobane halkına yanlarında olduğumuzu göstermek için onların yanına gidiyoruz. ‘Ben insanım’ diyen, vicdani olan herkesi Kobane halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Kobane halkını yok etmeye çalışan güçleri, çeteleri lanetliyoruz” dedi.