BİNLER SOMA İÇİN BULUŞTU

Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının birinci yılında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, iş cinayetlerine, taşeron köleliğine ve sefalet ücretine karşı yaşamı savunmak için yürüdü.

soma_tmmob

 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Soma’da 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü düzenlenen yürüyüş ve mitinge işçi, memur, esnaf binlerce kişi katıldı.

Mitinge CHP, HDP gibi siyasi partiler ile çeşitli demokratik kitle örgütlerinin üyeleri de destek verdi. Otobüslerle ilçeye ulaşanlar, İstasyon Meydanı’nda toplandı. Saat 12.00 olarak planlanan yürüyüşe kalabalık nedeniyle saat 12.30’da başlandı. En önde madenci ailelerinin bulunduğu yürüyüşçüler, önce TKİ Ege Linyit İşletmeleri önünden geçerek Beşyol Kavşağındaki Madenci Heykeli’ne yürüdü, hayatını kaybedenler anısına heykele karanfiller bırakıldı.

Kortej yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşün ardından, mitingin yapılacağı kaymakamlık binası önündeki Cengiz Topel Meydanı’na ulaştı.

Sık sık ‘Soma’nın hesabı sorulacak’, ‘Soma’yı unutma unutturma’, ‘Taşeron sistemine hayır’, ‘Soma’nın ateşi, AKP’yi yakacak’ sloganları atılan mitingde düzenleyici örgütler adına DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Beyazıt İlhan birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Soma Çocuk ve Madenci Korosu da mini bir konser verdi.

IMG_1522

 

IMG_1606