KURUMLARDAN BARIŞ MİTİNGİNE DAVET

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İzmir’de gerçekleştirilecek miting öncesi TMMOB, KESK ve DİSK tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

IMG_2747

 

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İzmir Barış bloku tarafından Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting öncesinde blok bileşenlerinden TMMOB, KESK ve DİSK tarafından mitinge çağrı amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Lokali’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, Suruç’ta meydana gelen saldırı ve sonrasında yaşanan ölümlerle birlikte çözüm sürecinin sona erdiğini ifade ederek, “Bu savaşı; 7 Haziran seçimlerinde uğruna oy istediği AKP iktidardan düşünce Başkanlık hayalleri de suya düşen Kaçak Saray çıkarmıştır. Bunu biz söylemiyoruz. AKP’nin bakanları, milletvekilleri söylüyor. Öyle ağzından kaçırır gibi değil üstelik; bizzat üstüne basa basa, arkasında durarak söylüyorlar.  Yaklaşan genel seçimlere yönelik olarak daha şimdiden bunu bir tehdit olarak kullanıyorlar” diye konuştu. Yaratılan bu çatışmalı sürecin esas kaynağının AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlar olduğunu dile getiren Yalçın, “AKP, gençlerimizi öldürüyor. Şehit cenazelerinin milliyetçi dalga yaratacağını, bu yolla tek başına iktidar olacağını sanıyor. Bu uğurda gözü artık hiçbir şey görmüyor” dedi. Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Suriye’de devam eden ve bugüne dek yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan savaş, dışımızda gibi görünse de, iktidarın emperyal heveslerle yüklü dış politikası sonucunda her an Türkiye’yi de kapsayan halklar arası bir savaşa dönüşme potansiyeli taşımakta.

Biliyoruz ki, yetkisiz iktidarın gerginliği arttıran ve çatışmaları kışkırtan politikaları; hırsızlıktan, yoksulluktan, talandan, emek düşmanlığından bağımsız değildir. Ve bunlara karşı mücadele de zorunludur ve birbirinden ayrılamaz.

Katillerin, hırsızların kendilerini hesap vermekten kurtarmaları adına daha fazla insanımızın ölmesine asla göz yumamayız.

Bizler, İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri olarak yaratılan savaş senaryolarına karşı ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı daha yüksek sesle haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, saat 17.00’de Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndayız. Kentimizde yaşayan yurttaşlarımızı da yarın çok geç olmadan ‘barış hemen şimdi’ demek üzere sesimize ses katmaya, savaşa dur demeye davet ediyoruz.”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Atılan her kurşunun, patlayan her bombanın insanlarımızı yoksullaştırdığını, emekçiler üzerinden bunun telafi edilmeye çalışıldığını, doğal olarak barışın emek ve geleceğin ifade etmek için tüm barış bloğu içerisinde yer almış bulunmaktayız. Yarınki mitinge de kitlesel olarak katılacağız. Çünkü barış için sadece elimizi uzatmamız yetiyor. Ama savaşmak için çok şey gerekiyor. Biz en kolayını seçiyoruz; en güzelini seçiyoruz. Sadece barış için elimizi uzatıyoruz” dedi.

IMG_2749