EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN MEMİŞ SARI İLE DAYANIŞMA

Ankara katliamı sonrasında Yeni Asır gazetesi tarafından hedef gösterilen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yla dayanışma amacıyla İzmir emek ve demokrasi güçleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara katliamı sonrasında düzenlenen protestolarda “havuz medyası”na tepki gösteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Yeni Asır gazetesi tarafından çeşitli haber ve yazılarla hedef gösterilmişti. İzmir emek ve demokrasi güçleri, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bugün Memiş Sarı ile dayanışma amacıyla Birleşik Metal-İş Sendikası’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya çok sayıda kurum temsilcisinin yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katılırken, kurumlar adına ortak açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan okudu. Akkan, açıklamasında, Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının, yüreğinde ve vicdanında insan sevgisi yatan herkesin yüreğini derinden yaraladığını ifade ederek, “Bu nedenle acımızı açığa vurmamız ve bu canice katliamın sorumlularına yönelik tepkimizi dile getirmemiz bazı çevreleri rahatsız etmiştir” dedi. Akkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

IMG_3317

“Biz, canavarca ve vahşice katledilen kardeşlerimizin acısını yaşarken, onların parçalanmış bedenlerini yan yana getirerek toprağa vermeye çalışırken, bu ölümleri fırsat bilen ve iktidarın borazanlığını yapan bir kısım medya, gazetelerinde attıkları manşetlerle hedef saptırmaya yönelmişlerdir. Adeta devletin besleyip büyüttüğü terör örgütünü gizlemek, ayaklarına dolanan bu tezgâhı örtbas etmek için, emek örgütlerinin yöneticilerine yönelik komplo çabası içine girmişlerdir.

Katliamı gerçekleştiren dünyanın en vahşi örgütü IŞİD’in ve onların bu ülkede rahatça barınıp katliam yapmasına göz yuman AKP hükümetinin sorumluluğunu başkalarına yükleme çabası bu gazetelerin manşetlerine yansımıştır.

Bu durum karşısında DİSK Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı demokratik eleştiri hakkını kullanarak bu gazetelerden, İzmir’de yayın Yapan Yeni Asır gazetesini eleştirmiştir. Sadece demokratik eleştiri hakkını kullanan ve gerçeklerin saptırılmasına karşı duruş gösteren Memiş arkadaşımız, Yeni Asır gazetesinde ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı tarafından yazılan yazılarda açıkça hedef gösterilmektedir.

DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU, 50 yıldan fazladır işçi sınıfının sendikal örgütlülüğünün öncülüğünü sürdürmektedir. Yaşamının hiçbir döneminde sendikal mücadeleyi şiddete teslim etmemiştir. Gücünü örgütlü duruşundan, mücadelesini demokratik sendikal anlayışından alır. Bugüne kadar hem devletin, hem de gerici güçlerin baskısına uğrayan ama hiçbir hukuksuzluğa bulaşmamış bir örgüttür.

Durum bu iken, bölge temsilcimizin gazetenin manşetinden hedef gösterilmesi nedeniyle, bölge temsilcimize yönelecek herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu Yeni Asır Gazetesi ve onun Genel Yayın Yönetmeni olacaktır.

AKP’nin doğrudan yayın organı haline gelen bir gazetenin Genel Yayın Yönetmeni’nin, yanına AKP’nin yönetiminin merkezinde bulunan bir milletvekilini alarak DİSK’i saldırgan bir örgüt gibi göstermeleri karşısında soruyoruz: AKP’li bir milletvekilinin başında bulunduğu AKP’li saldırganlar tarafından, Hürriyet gazetesinin basılıp çamının çerçevesinin indirilmesine dair hangi tepkiyi göstermişlerdir?

Buradan ifade ediyoruz ki; İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri olarak, Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı’nın arkasındayız. Temsilcimizin hedef gösterilmesini protesto ediyoruz. Karşılaşacağı herhangi bir olumsuzluğun sorumluluğunun Yeni Asır yöneticilerinde olduğunu buradan ilan ediyoruz.”

IMG_3320

Akkan’ın ardından söz alan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın ise, yitirdikleri 100’den fazla kişinin acısını yaşamak, hesap sormak istediklerini ancak, birilerinin gündem yaratarak Devlet’in, AKP’nin sorumluluğunun yok etmeye çalıştığını belirtti. Yalçın, “Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Öfkemizi dizginleyerek kaos ortamında çıkacağız. Bu gazete artık yandaş olmaktan çıkmış AKP’nin yayın organı haline gelmiştir. Yıllardır emek ve demokrasi güçlerinde saldırmadığı kimse kalmamıştır. Uzun zamandır kimse yanıt vermiyordu. Yumurtalı eylem dünyanın her yerinde bir protesto eylemi biçimidir. Türkiye’de de yargı organlarının böyle kararları vardır. Ben o yumurtalara acıdım. Çocuklara yedirilselerdi daha fazla iş yapılmış olurdu” diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği adına konuşan Fatih Sürenkök de, Yeni Asır gazetesinin yayın politikalarına dikkat çekerek, “İzmir’deki bir oda seçiminde dahi karşıt grubu terörist ilan ettiler. Demokratik gerekçelerle açtığımız bir davada bile köşe yazıları ile bizi hedef gösterdiler. Vatan haini ilan ettiler. Utanmalılar. Ankara’daki olayda dahi hâlâ sorumlu örgütün adını zikretmekten korkuyorlar. Biz onları yok sayıyoruz” dedi.