ANKARA’DA KATLEDİLENLER, BEYAZ BALONLARLA ANILDI

Ankara katliamında yaşamını yitirenler, İzmir’de gerçekleştirilen beyaz balon uçurma eylemi ile anıldı.

IMG_3450

Ankara katliamında yaşamını yitirenler, İzmir emek ve demokrasi güçleri tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ve “beyaz balon uçurma” eylemi ile anıldı. Konak Eski Sümerbank önünde gerçekleştirilen anmada İzmir emek ve demokrasi güçleri adına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın bir açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında, katliamda sorumluluğu olan hükümet yetkililerinin, yaptıkları açıklamalarla adeta suçlarını itiraf ettiklerini, toplumla, acıyla alay edercesine sırıtarak “pişkinliğin son safhasında konuşmalar” yaptıklarını ifade etti. Yalçın, “Dün 400 vekil verseydiniz bunlar yaşanmazdı diyenlerin gölgeleri, bugün pişkin pişkin ‘katliam sonrası oylarımız artıyor’ diyebiliyor. Evet, buradan bu açıklamaları yapanlara sormak istiyoruz: Seçimlere kadar oyunuz artsın diye kaç katliam planlamaktasınız” diye konuştu. Gerçek katillerin algı operasyonları yapmakla, anket yaptırmakla ve oylarını nasıl arttıracaklarını hesaplamakla meşgul olduklarını vurgulayan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Saldırganlıkları sınır tanımaz noktada. Öyle ki, acılarımızı yaşamamıza bile tahammülleri yok. Tepkisini gösteren işçi-emekçilere, kamu çalışanlarına soruşturmalar açanlar utanmasalar acılı kurumlara taziyede bulundu diye bir önceki cumhurbaşkanını bile cezalandıracaklar.

IMG_3445

Biz işçiler, emekçiler, yoksul halklar olarak bu korku imparatorluğunu bir gün mutlaka yıkacağız. Bundan yana hiçbir kuşkumuz yok. Saraylarını, saltanatlarını işçilerin, emekçilerin öfkeli, kararlı mücadelesiyle bir gün mutlaka başlarına yıkacağız. Mücadelemiz, adalet arayışımız, emekten, barıştan, özgürlüklerden yana bir Türkiye ve dünya yaratılana, ‘Yeryüzü, aşkın yüzü oluncaya dek’ devam edecektir. Uçurduğumuz balonlarımız kadar ak, temiz bir ülke yaratılana, suç ve kirlilik batağında yüzdenler adalet önüne çıkarılana kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Yalçın’ın açıklamasının ardından, Ankara’da yaşamını yitirilenler anısına üstünde “barış” yazan 100 adet beyaz balon gökyüzüne bırakıldı.

IMG_3456