ANKARA KATLİAMINA İLİŞKİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İzmir emek ve demokrasi güçleri, Ankara katliamında ihmal ve sorumluluğu olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

IMG_3459

İzmir emek ve demokrasi güçleri, Bayraklı Adliyesi önünde buluşarak Ankara katliamında ihmal ve sorumluluğu olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde emek ve demokrasi güçleri adına basına açıklamada bulunan Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi Avukat Kerem Dikmen, devleti yönetenlerin yaptıkları açıklamalar arttıkça nasıl bir suç batağının içinde olduklarının daha net ortaya çıktığını ifade ederek, “Basının karşısına geçip pişkince sırıtarak ‘devletin zaafı yok’ diyenlerin derhal istifa etmeleri gerektiğini söylemiştik. Ancak açıklamalar göstermektedir ki, İçişleri ve Adalet Bakanları katliamı gerçekleştirenlere yardım ve yataklıktan da yargılanmalıdır” diye konuştu. Adalet Bakanlarının, görevlerini yapmak bir yana, görevleri hatırlatıldığında ciddiyete sığmayacak bir tutum içerisinde hiçbir şey olmamış gibi davrandıklarını vurgulayan Dikmen, “Bizler, faillerin yanı sıra önleme görevi olanların da bu katliamda sorumlulukları olduğunu düşünüyoruz” dedi. Başbakan’ın, katliamlar gerçekleştirilmeden bir yaptırım uygulayamayacaklarını belirtirken, diğer yandan da Dilek Doğan örneğinde olduğu gibi insanların ailelerinin gözü önünde katledildiğini ifade eden Dikmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başbakan, katliam sonrası insanların gözünün içine bakarak oylarının arttığını ifade ederek, mazlumlara yeni katliamlara hazır olmasını mesajını verdi. Bu açıklama da gösteriyor ki, Ankara katliamının gerçekleşmesini hiçbir şey yapmayarak bekleyen Başbakan ve hükümeti bu katliamdan birinci derecede sorumlu olarak yargılanmalıdır. Ayrıca bundan sonra yaşanacak katliamların da tek sorumlusu, katiller sürüsünün listesini elinde tutup hiçbir şey yapmayanlar olacaktır.

IMG_3470

Yine bugüne kadar yaşanan faili meçhul cinayetlere yenileri eklenirse, ‘beyaz Toros’larla halkı tehdit eden Başbakan cinayetlerin bizzat sorumlusu olacaktır.

Arananlar listesinde adı olduğu halde Ankara’ya kadar gelen, olay yerinde bir gün önce keşif yapıp kameralar tarafından tespit edilen ama yakalanmayan barbarların gerçekleştirdiği katliamdan, en az katiller kadar devlet yetkilileri de sorumludur. Bu olayın devlet görevlilerinin aktif ya da pasif desteği ile organize bir şekilde gerçekleştirildiği yapılan açıklamalarda çok net görülmektedir.

Ayrıca olay anında;
• Olay yerine ambulanstan önce TOMA’ların ve çevik kuvvetin getirilmesi,
• Yaralılara ve yaralılara yardım edenlere polis tarafından kimyasal silahla (biber gazı), coplarla saldırılması,
• Güvenlik kuvvetlerinin, TOMA’ların ambulansların olay yerine gelişini geciktirmek için yol kapaması,
• Gelen ambulansların birçoğunun tıbbi donanımdan yoksun olması (serum bile bulunmaması),
• Cumhuriyet Savcısının olay yerine 3 saat sonra gelmesi,
• Olay yeri incelemesi tamamlanıp yol trafiğe açıldıktan sonra et parçalarının basın tarafından olay yerinde bulunması gibi gelişmelere bakıldığında işin iki barbar canlı bombacı işi olmadığı daha iyi anlaşılmaktadır.
Bugün bu olayda yardım yataklık yapanların, azmettiricilerin, görevini kötüye kullananların yargılanması için suç
duyurusunda bulunuyoruz.”

Açıklamanın ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hüseyin Namal, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.