TUTUKLAMALAR CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanmaları, İzmir’de gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi.

IMG_3888

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmaları, Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi. Çankaya’da bulunan Cumhuriyet İzmir Bürosun önünde toplanan İzmir emek, barış ve demokrasi güçleri, “Cumhuriyet Gazetesi Yalnız Değildir” pankartı açarken, “Özgür basın susturulamaz”, “Faşizme karşı omuz omuza” gibi sloganlar atıldı.

IMG_3876

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, yaşanan sorunun sadece Cumhuriyet Gazetesi’nin sorunu olmadığını, Türkiye’de basının faşist baskı ve sansür altında olduğunu söyleyerek, “Talimatlı tutuklamalar dönemi başladı. Arkadaşlarımız ne casustu, ne de haindi, onlar gazetecidir, görevlerini yapmışlardır. Gazetemiz bu tür baskılarla yıllardır mücadele ediyor. Tutuklamayla, öldürmeyle basının özgürlük mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecektir. Basın özgürlüğünü savunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü gerçek adına çaba gösteriyoruz” dedi. Kızık’ın ardından İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına bir konuşma yapan Musa Sever, AKP iktidarının baskı politikalarının giderek arttığını, bu tutuklamalarda olduğu gibi sokağa çıkma yasaklarının da bunun önemli örnekleri olduğunu ifade etti. Sever, baskılara karşı birleşik mücadelenin önemini vurguladı.

Açıklamanın ardından, İzmir emek, barış ve demokrasi güçleri adına sendika ve meslek örgütleri tarafından Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu’na bir dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.