SENDİKA VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN SALDIRIYA KINAMA

TMMOB, KESK, DİSK ve TTB, Ankara’da meydana gelen ve 28 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı kınadılar.

IMG_5584

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve TTB İzmir Temsilciliği, düzenledikleri basın toplantısıyla Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıyı kınadılar. Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube’de gerçekleştirilen basın toplantısında kurumlar adına açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan yaptı. Açıklamasında, “17 Şubat 2016’da Ankara’nın göbeğinde yaşanılan bombalı saldırıyı yapanları da, yaptıranları da kınıyoruz. Şiddet ve savaş politikalarının hâkim olduğu bugünlerde terör nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşı çıktığımızı ifade etmek istiyoruz” diyen Akkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını paylaştığımızı ve patlamada yaralananların da bir an önce eski sağlıklarına kavuşması dileklerimizi ifade etmek istiyoruz. Bizler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İzmir sorumluları olarak Suruç katliamında, Ankara katliamında, Paris katliamında, Sultanahmet katliamında hangi acıları ve nefreti yaşadıysak, 2. Ankara katliamında da aynı acı ve nefreti yaşadığımızı belirtmek, yaşanılan acıların ortak acımız olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

14 yıllık AKP iktidarının kin ve nefret söylemi sonucunda toplumda yaratılan kutuplaşmanın kısa vadede AKP’ye ve saraya faydası olabilir ama uzun vadede halkların birbirine düşman edilmesi ülkenin, toplumun yararına değildir. Hükümet yetkililerinin birçok katliamın gerçek sorumlularının yakalanması için çaba sarf etmemesi, Ankara Garı’nda gerçekleşen katliamda olduğu gibi gerçek faillerin adeta bulunmaması için çaba sarf edilmesi katliamcıları cesaretlendirmektedir. Aklımızla alay edercesine canlı bombacı barbarları kastederek ‘failleri yakaladık’ açıklamaları, ‘canlı bombaları biliyorduk ama suç işlemeleri için bekledik’ açıklamaları yerine, gerçek faillerin ortaya çıkarılması gerçekleşseydi belki de bu katliam yaşanmayacaktı. Dün, 10 Ekim’de Ankara Garı’nda katledilen 100 canımızın acısını arttıran statlardaki yuhalamalara, oh olsunlara, sanal alemdeki iğrenç paylaşımlara AKP ve saray destek vermek yerine karşı çıksaydı belki de bu patlama gerçekleşmeyecekti.

Ankara Garı’nda 10 Ekim 2015’te yaşanan katliam sonrası ülkenin başbakanı katliamın kendilerine yaradığını, oylarının arttığını ifade etmiştir. Ülkede 1 Kasım’la birlikte AKP devleti eliyle sokağa çıkma yasaklarının Kürt illeriyle başlayan uygulaması artık İstanbul’a, Gazi Mahallesi’ne ve Gazi Cemevi’ne kadar ulaşmıştır. Kendi halkıyla savaşan AKP devletinin bugün de “Ankara’da yaşanılan katliamdan nasıl yararlanırız” hesapları içine girdiğini gösteren değerlendirmeleri kaygıyla izliyoruz. Suriye’ye bir kara harekâtını meşrulaştıracak açıklamalar yapılmakta ve katliamdan yararlanmanın yolları aranmaktadır. Saray ve AKP devletini, yaşanılanlardan ders çıkarmaya, Ortadoğu’da barışın tesisi için çaba sarf etmeye çağırıyoruz. İktidarı, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini hayata geçirerek içerde ve dışarda savaş politikalarından vazgeçmeye, bugüne kadar yaşanılan tüm faili meçhul cinayetleri ve katliamları aydınlatmaya, gerçek katillerin bulunması için yeni bir sayfa açmaya çağırıyoruz.”

IMG_5577