İKTİDARIN ANMA TAAHMMÜLSÜZLÜĞÜ SÜRÜYOR

10 Ekim Ankara katliamının 7. ayında, katliamda yaşamını yitirenlerin anısına Seferihisar’da fidan dikimi yapılmasının yasaklanmasına ilişkin İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına TMMOB, KESK ve DİSK tarafından yazılı bir açıklama yapıldı:

ekim

Bilindiği üzere 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen Ankara katliamında 100’den fazla yurttaşımız yaşamını yitirmiş, katliamın ardından emek ve demokrasi güçleri her ayın 10’unda katliamda yitirilenleri anma kararı almıştı. Fakat katliamın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasına ilişkin neredeyse hiçbir adım atılmazken her ay düzenlenmesi planlanan anma etkinlikleri İzmir Valiliği tarafından türlü bahanelerle engellendi, anma etkinliklerine katılmak isteyenler polis şiddetine maruz kaldı, gözaltına alındı. İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak katliamın 7. ayının dolduğu bugün Seferihisar’da bir etkinlik düzenlemek, yaşamını yitirenlerin anısına birer fidan dikerek anılarını yaşatmak istemiştik. Ancak etkinliğe saatler kala gelen haberle, fidan dikiminin yasaklandığını öğrenmiş ve etkinliği iptal etmek zorunda kalmış durumdayız. Daha önce çeşitli vesilelerle yüzlerce ağaç dikilen alan, söz konusu 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler olunca yasaklanmıştır. Ancak engellemeye şaşırmıyoruz ve bu yasakçı tutumun nedenini çok iyi biliyoruz. Katliamın hemen ardından alana ambulans yerine TOMA gönderen, yaralılara biber gazı sıkan anlayışın anmalara yönelik yansımasının yasaklama, katledilenlerin anılarının yaşatılmasını engelleme şeklinde olması gayet doğaldır.

Bugün, fidan dikme etkinliğimizi gerçekleştiremedik. Ancak baskı ve zor iktidarının İzmir’deki temsilcileri bilmelidir ki, Ankara’da göz göre göre katledilen yoldaşlarımızı anmaktan, anılarını yaşatma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bizim her alanda vereceğimiz barış ve demokrasi mücadelesi, onların ideallerinin yaşatılması, amaçlarına bir adım daha yaklaşılması, anılarının canlı kalması anlamına gelecektir. Tüm yurttaşlarımızı, baskı ve yasaklamalara karşı bu mücadeleye omuz vermeye, katledenlerin safında duranlara karşı barış ve demokrasi isteyenlerin, emek mücadelesi verenlerin seslerine ses katmaya davet ediyoruz.

İZMİR EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ
ADINA
KESK İZMİR ŞUBELER PLATFORMU
DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ
TMMOB İZMİR İL KOORDİNASYON KURULU