KARTONDAN TEKNELER 9. KEZ YARIŞTI

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda geleneksel olarak düzenlenen Kartondan Tekneler Yarışı’nın dokuzuncusu gerçekleşti.

IMG_7423

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen 9. Kartondan Tekneler Yarışı büyük ilgi gördü. Yarış öncesinde tekneler, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odaların İzmir şubelerinin üyeleri tarafından Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Tekneler, yaklaşık 3 saatlik çalışma ile sadece karton ve koli bandı kullanılarak yapıldı. Teknelerin yapımının tamamlanmasının ardından yarışmacılar teknelerini kortej oluşturarak yarışmanın gerçekleşeceği Konak Pier yanına taşıdılar. Burada gerçekleşen yarışmada yarış parkurunu ilk sırada tamamlayan ise Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan tekne oldu.

IMG_7422

Yarışın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda ödül töreni gerçekleşirken, ilk batan tekneyi yapan Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Titanik ödülünü, en temiz çalışan ekip olarak Orman Mühendisleri Odası Mavi Bayrak ödülünü, en sportmen ekip olarak Tekstil Mühendisleri Odası Centilmenlik ödülünü, Maden Mühendisleri Odası en iyi tasarım ödülünü aldı. En iyi kostüm ödülünü ise Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri aldı. Yarışmada, Şehir Plancıları Odası ikinci, Orman Mühendisleri Odası ise üçüncülüğü kazandı.

IMG_7447 IMG_7443 IMG_7459 IMG_7450 IMG_7466 IMG_7463 IMG_7472