KÜLTÜRPARK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun Kültürpark Raporu Bilgilendirme Toplantısı Mimarlar Odası İzmir Şubesi İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

kulturpark_bilgilendirme-2

Toplantıda, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Kocaer Şenyol ile Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özay Yerlikaya Kültürpark Raporu’na ilişkin açıklamalar yaptı.

Toplantıda, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Kültürpark ve meslek odalarıyla ilgili sözleri de gündeme geldi. Demirtaş’ın sözlerine tepki gösteren TMMOB İzmir İKK Dönem Sekreteri Melih Yalçın, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın da İZFAŞ’ta Yönetim Kurulu Üyesi olduğuna dikkat çekerek, Demirtaş’ın bu nedenle kendisini haklı görüyor olabileceğini söyledi.

Yalçın, “Bir kurumu, meslek odasını, odaları, bu konuda fikir beyan eden hiç kimseyi karşımıza almak gibi lüksümüz yok. Bu anlamsız bir cepheleşme yaratır. Birileri sürekli ‘şunu isteyen şuraya gitsin, bunu isteyen buraya gitsin’ diyor. Burada bir cevabımız olacak elbette. Burası özgür bir kent. İzmirli insanlar kendi özgürlüğüne, demokratik düşüncelerine sahiptir. Buna önem verir, özen gösterir. Bu kentte kimsenin kimseye nereye gideceğini söylemesi hakkı değildir, haddi değildir” diye konuştu.

kulturpark_bilgilendirme-1

TMMOB’nin kent hakkını savunmak üzere çalışma yürüttüğünü belirten Yalçın, bu nedenle kimsenin ‘biz seçildik, bizim çalışma programımızda bu var, projemiz, bizim burada kazanılmış hakkımız var’ diyemeyeceğini söyledi. Yalçın “Bunların hiçbir önemi yok. O an kentli, İzmirli Kültürpark konusunuda ne diyorsa gerçek olan budur. Ben de bütün İzmir halkını Kültürpark ve kent hakkı için bu tartışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.