BARIŞ İSTEYENLERİN YARGILANMASINA BAŞLANDI

İzmir’de 9 Şubat 2016 tarihinde İzmir Barış Bloku’nun çağrısıyla yapılmak istenen basın açıklamasında gözaltına alınan 49 kişinin yargılandığı dava başlarken, duruşma öncesinde İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

durusma_haber

İzmir Barış Bloku tarafından 9 Şubat 2016 tarihinde yapılmak istenen basın açıklamasına yönelik polis saldırısında gözaltına alınan 49 kişinin yargılandığı dava başlarken, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri duruşma öncesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın, ülkede birçok katliam gerçekleştiğini ve iktidarın bu katliamlara göz yumduğunu, faillerini koruyarak yeni katliamlara yol açtığını ifade ederek, “Bu dönemde şehirler yakılmış, yıkılmış, sivil ölümleri her gün artarak devam etmiş, demokratik her türlü tepki zor yoluyla ve cezalarla engellenmeye çalışılmıştır. İşte böyle bir ortamda İzmir’deki emekten, barıştan özgürlüklerden yana olan kurumların önemli bir bölümünün bileşeni olduğu İzmir Barış Bloku yaşanılan sivil ölümlerine, akan kana dur demek, acil barış hemen şimdi demek için kurulmuş ve sözünü söylerken önemli baskılarla karşılaşmıştır. İşte bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bu dava barış isteyenlerin yargılandığı bir davadır” şeklinde konuştu. Yalçın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu dava, görevli bir amirin ‘Basın açıklamasını yapabilirsiniz’ dediği, fakat Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal’ın ‘Bu açıklamayı size yaptırmayacağım’ diyerek 49 kişiyi gözaltına aldırdığı davadır.

Bu dava, iddianamenin defalarca değiştirildiği, son şeklinin de Yusuf Uysal’ın tehditlerine göre hazırlandığı ve süreç içinde yargılananların bile değiştiği davadır.

Bu davanın açılmasını sağlayan Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal bugün FETÖ üyeliği kapsamında Kırıklar Cezaevi’nde yatmaktadır. Bu davada yargılananlar barışı, kardeşliği savundukları için yargılanmaktadır. Bu davada İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri yargılanmaktadır. Bu davada, halkların kardeşliğini savunanlar yargılanmaktadır.

Bizler emekten, barıştan, özgürlüklerden yana olanlar dün olduğu gibi bugün de mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskıların, işten atmaların, sürgünlerin, dernek kapatmaların, yargılamaların bizleri yıldıramayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Tüm emekten, barıştan, özgürlüklerden yana olanları faşizme karşı, tek adam diktatörlüğüne karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.”