EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN GÖZALTILARA TEPKİ

İzmir’de aralarında İzmir Barış Bloku üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın toplantısı düzenlendi.

gozalti_haber

İzmir’de aralarında İzmir Barış Bloku üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi bugün polis tarafından gözaltına alınırken, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri gözaltılara ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube’de gerçekleştirilen basın toplantısında İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan konuştu. Akkan, OHAL fırsatçılığı ile Türkiye’nin her tarafında adeta cadı avına dönüşen gözaltı furyasının İzmir’de de yansımasını bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Son haftalarda ülkemiz halkları sözün yerini silahlar, bombalar, ölümler alırken, iktidar da bunu beslemek istermişçesine silahlara, ölümlere karşı yaşamı, barışı, yasal siyaseti savunanları gözaltına alıyor. İçeride ve dışarıda, hem ülkeyi yönetmek anlamında hem de siyaseten gitgide çıkmaza giren hükümet, bunun üstünü örtmek için kitlelere barış ve demokrasi güçlerini hedef gösteriyor.

Silahlar, bombalar patladıkça, mecliste grubu bulunan yasal bir parti olan HDP’nin yöneticileri, üyeleri ardı ardına gözaltına alınarak yasal siyasetin aktörleri etkisiz kılınıyor. Parti binaları, polislerin gözleri önünde, itfaiye merdivenleri kullanılarak yakılıyor. Bugün İzmir’de gerçekleşen gözaltıları da tüm bu süreçten bağımsız görmüyoruz. Basın tarafından “sosyal medya operasyonu” olarak haberleştirilen operasyonla çok sayıda barış savunucusu gözaltına alınırken, bu kişiler arasında İzmir Barış Bloku Eş Sözcüsü, aynı zamanda PEN üyesi ve Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü olan Sevim Korkmaz Dinç de bulunmaktadır. Basının, emniyetten aldığı bilgiler ile yansıttığının aksine, gerçekleşen bir sosyal medya operasyonu değildir. Aslında yapılan, aralarında Barış Bloku üyelerinin de yer aldığı insanların gözaltına alınarak barış isteyenlerin sesinin kısılmaya çalışılmasıdır.

Gözaltına alınanların hemen hepsinin ortak noktaları savaşa karşı barışı, diktatörlüğe karşı demokrasiyi savunmalarıdır. Artık herkes biliyor ki, barış ve demokrasi talebi, ülkeyi savaşın içine sürükleyen, en büyük korkusu ülkede demokrasinin gelişmesi olan AKP iktidarınca en büyük suçlardan biri olarak görülmektedir. Biz İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, barışı ve demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyerek bu suça ortak olmaktan onur duyuyor, bunun en önemli görevlerimizden olduğunu biliyor, cadı avına bir an önce son verilerek barış ve demokrasi savunucularının serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.”