EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, KESK İzmir Şubeler Platformu ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İzmir’de bugün meydana gelen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

adliye

ÜLKEMİZ HIZLA BATAKLIĞA GÖMÜLÜYOR
KİMSE SORUMLULUK ÜSTLENMİYOR

Kamuoyunun bildiği üzere, kentimizde bugün meydana gelen bombalı ve silahlı saldırı sonucunda bir polis ve bir adliye çalışanı yurttaşımız yaşamını yitirdi ve 5 kişi de yaralandı. Öncelikle ölenlerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bombalamalar, saldırılar adeta hayatımızın tam ortasında yerini almışken, sorumlular sorumluluklarını görmezden geliyor. Yandaş medya, acıları paylaşmadığı gibi, sorumluları görünmez kılmak, hükümeti aklamak için insan aklıyla alay edercesine yayınlar yapıyor. Tüm bu ölümlerden kendini hiçbir şekilde sorumlu tutmayan hükümet, oluşan kaos atmosferinden diktatörlük projesini var etmeye çalışıyor.

Gerçekleşen saldırının failinin kimliğine bakılmaksızın söylenmesi ve bilinmesi gereken, yapılanın ülkemizde son iki yılda giderek güç kazanan kaos atmosferine, tedirgin yaşama ve buna paralel olarak hak ve özgürlüklerin kısıtlanması sürecine katkı sunacağıdır. Atılan her bomba, sıkılan her kurşun ile ülkemiz halklarının tedirginliği artıyor, zaten sınırlı olan haklar ve özgürlükler daha fazla tırpanlanıyor. Saldırılar arttıkça, insanlar öldükçe bunlara çözüm olacakmış gibi öne sürülen Olağanüstü Hal uygulamasının şu ana kadar hiçbir şeye çare olmadığı, muhaliflerin susturulması, özgürlüklerin kısıtlanması dışında bir işlev görmediği ortadadır.

Ülke içinde barış için diyalog yolları aranmadıkça, Suriye’de emperyal heveslerle bataklığa saplandıkça daha çok ölecek, daha çok güvensiz, tedirgin yaşayacağız. Ülkemizde ve kentimizde barış ve huzur atmosferinin tesisi için bir an önce demokratikleşme adımları atılmalı ve Suriye’ye yönelik maceracı müdahaleden vazgeçilmelidir. Emek ve meslek örgütleri olarak, insan yaşamını hedef alan her türlü eylemin karşısında duracağımızı belirtiyor, emek ve demokrasiden yana tüm kesimleri ölümlere karşı yaşamı, barış ve demokrasiyi savunmaya, yaşanan acıların son bulması için birinci dereceden sorumlu AKP hükümetine karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ
KESK İZMİR ŞUBELER PLATFORMU
TMMOB İZMİR İL KOORDİNASYON KURULU