TMMOB ÜYESİ KADINLARDAN 8 MART ETKİNLİĞİ

TMMOB İzmir İKK Kadın Çalışma Grubu, 4 Mart 2017 tarihinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirdi.

8mart_etkinlik (3)

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Akdeniz Salonu’nda gerçekleşen etkinliği yaklaşık 200 katılımcı izledi. Etkinlik, Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp’in Gökeyüp Köyü’ndeki çömlekçi kadınları konu alan “Emekçi Kadınların Köyü Gökeyüp” fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Sergi büyük beğeni topladı ve farklı kurumlardan birçok davet aldı. Ayrıca çömlek yapan Gökeyüplü kadıların günlük yaşamından kesitler sunan kısa sunum da gelenek ve göreneklerin kadın yaşamına etkisi ile ilgili katılımcıların bilgilenmesini sağladı.

Etkinlik daha sonra 53. Antalya Altın Portakal Film Festivali Rengahenk seçkisinde En İyi Film ödülü alan “Yağmurlarda Yıkansam” filminin gösterimi ve gösterimin ardından yönetmen Gülten Taranç ile söyleşiyle devam etti. Söyleşide, film kadar filmin yapım aşamasında da genç bir kadın yönetmenin yaşadığı sıkıntılar ve filmin gösterimi için salon bulunamaması da dahil olmak üzere maddi manevi yaşanan olumsuzluklar üzerine konuşuldu. Filmde, şiddetin naif ve dokunaklı işlenişi salondaki izleyicilerden olumlu tepkiler alırken, filmin Kültür Bakanlığı tarafından +13 kapsamına alınması sonucunda sadece gece 22.00’den sonra gösterilebilmesi de oldukça düşündürücü bulundu.

8mart_etkinlik (2)

Etkinlik, Hüseyin Özdoğan yöneticiliğindeki Odamız Ritim Topluluğunun coşkulu performansı ve “HAYIR” çağrısı ile sona erdi.

8mart_etkinlik (1)