UMUDU KESME YURDUNDAN FESTİVALİNE YASAK

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmirli grup ve sanatçılar tarafından yarın gerçekleştirilecek olan Umudu Kesme Yurdundan festivali gerekçe gösterilmeksizin yasaklandı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmirli grup ve sanatçılar tarafından yarın gerçekleştirilecek olan Umudu Kesme Yurdundan festivali, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Konak Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yasaklamaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

afis

 

 

 

KONAK KAYMAKAMLIĞI, HAYIR FESTİVALİNE “HAYIR” DEDİ

Anayasa değişikliği referandumu süreci devam ederken, iktidarın evet ve hayır kampanyalarına yönelik taraflı yaklaşımı iyiden iyiye gün yüzüne çıkıyor. AKP, devletin tüm kaynak ve imkânlarını hesap vermeksizin kullanarak tek adam iktidarının yolunu açacak olan anayasa değişikliklerine evet oyu verilmesi yönünde çalışmalarını sürdürürken, HAYIR çağrısında bulunanların önü ise yine her türlü imkân kullanılarak kesilmekte.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, İzmirli sanatçıların destekleri ile 1 Nisan Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz “Bir Hayır Festivali: UMUDU KESME YURDUNDAN” isimli festival de bu çifte standartlı uygulamadan nasibini aldı. Festival, Konak Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandığı bugün İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’ne bildirildi. Festivale bir gün kala gerçekleştirilen bu yasaklama, öncelikle AKP iktidarının demokrasi anlayışını gözler önüne sererken, OHAL koşullarında gidilecek bir referandumun ne kadar adil olabileceğine ilişkin de güçlü bir kanıt oldu. HAYIR diyenlerin müzikle bir araya gelmesinden bile çekinen, korkan iktidar, referandumdan EVET sonucu çıkması halinde demokrasimizin başına neler geleceğinin ipuçlarını daha bugünden vermektedir.

İzmir’den çok sayıda müzik grubunun bir araya gelerek HAYIR için şarkılarını seslendirecekleri festivali yasaklayanlar bilmelidirler ki, yasaklamaları, diktatörlük anayasasına karşı “HAYIR”ı büyütmemizi engellemek bir yana, bizleri bunun için daha büyük bir güçle çalışmaya sevk edecek, diktatörlük heveslilerinin korkularını arttıracaktır. Bizler İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı diktatörlük provası günlerinde, bu hak ve özgürlüklere sahip çıkmak adına tüm yurttaşlarımızı sandıkta hayır oyu vermekle yetinmemeye, HAYIR çalışmalarına katılmaya, HAYIR’ı büyütmek için adeta seferberlik haliyle hareket etmeye çağırıyoruz.

İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ