TERTİP KOMİTESİ, YURTTAŞLARI 1 MAYIS’A DAVET ETTİ

1 Mayıs Tertip Komitesi, Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek 1 Mayıs mitingine çağrı amacıyla bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

IMG_1357

İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi, Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek olan mitinge çağrı amacıyla Kemeraltı Çarşısı’nda bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım öncesinde polis, bildirinin Valilik tarafından yasaklandığı gerekçesiyle bildiri dağıtımına engel olmak istedi ancak bu konuda yazılı bir belge ibraz edememesi nedeniyle bildiri dağıtımının yapılmasını önleyemedi. Bildiri dağıtımı öncesinde tertip komitesi adına açıklama yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, 1 Mayısların bugün her zamankinden daha fazla önem kazandığını ifade ederek, “İşsizliğin önlenmesi, kıdem tazminatı hakkımızın korunması, asgari ücretin insan onuruna yakışır olması, vergi adaletsizliğinin giderilmesi için alanlardayız” dedi. Yıldırım, herkesi 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda buluşmaya davet etti.

Açıklamanın ardından DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş, Birleşik Kamu-İş gibi sendika ve meslek örgütlerinin üyeleri Kemeraltı Çarşısı’nda yurttaşlara ve esnafa 1 Mayıs mitingine çağrı bildirisi dağıttı.

IMG_1364

IMG_1367