TMMOB ÜYESİ KADINLARDAN DEREKÖY’E ZİYARET

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu, 7 Mayıs 2017 tarihinde, Kemalpaşa’ya bağlı Dereköy’de, kuruluşunu henüz tamamlamış olan Dereköy Kadınları Dayanışma Derneği yönetici ve üyesi kadınlarla bir araya geldi.

4

Gelirlerini ünlü çambalı nedeniyle arıcılık, zeytin ve kiraz üretimi ile sağlayan köyde, 2 yıl önce başlayan ve köy halkının gelir kaynaklarını, daha da önemlisi sağlığını tehdit eden, özel şirketler tarafından kurulmakta olan rüzgâr enerji santrallerine köy halkı tepki göstermiş ve hukuki süreçleri başlatmıştı.

Bunun ardından yeni RES (Rüzgâr Enerji Santrali) şirketlerinin yörede boy göstermesinden endişe duyan köy halkı dayanışma platformları oluşturmuştu. Köyde özellikle kadınlar bir araya gelerek, yaşamlarına ve geleceklerine sahip çıkmak, üretimlerini bilinçli ve doğru yapmak, haklarını öğrenmek ve aramak, sosyal ve kültürel gelişimleri için örgütlü olmak ihtiyacı duyarak, dernekleri etrafında örgütlenmişler.

TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen bu tanışma ve iletişim kurma buluşmasıyla “rüzgârın yaşamdan yana esmesi” için yapılacak mücadeleye dair güç ve umut büyütüldü.
3