BEŞİNCİ GÜNDE ÇEVRE İÇİN NÖBET TUTULDU

İzmir’de devam eden Adalet Nöbeti’nin 5. gününde, sağlıklı çevrede yaşam için mücadele çağrısı yapıldı.

IMG_2083

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü İstanbul’a doğru yaklaşırken, İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin her gün farklı bir kesimin adalet çağrılarını ele aldığı Adalet Nöbetleri de sürüyor.

Adalet Nöbeti’nin 5. gününün konusu doğanın ve çevrenin ranta açılması oldu. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen nöbette “Barış, özgürlük, adalet”, “Toprağıma, suyuma, ormanıma dokunma” gibi sloganlar atılırken EGEÇEP Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ali Osman Karababa bir açıklama yaptı. Yargının bağımsız olmamasının ve sürekli hale gelen OHAL rejiminin çevre ve doğa hakları konusunda adaletsizliği arttırdığını ifade eden Karababa, İzmir’de Bergama Ovacık Altın Madeni, Körfez Geçiş Projesi, termik santraller ve Efemçukuru Altın Madeni gibi çevresel tehditlere dikkat çekerek yaşam alanlarının tehlike altında olduğunu belirtti.

Ekolojik krizin aşabilmesi, çevre ve doğa hakkı için adalet gerektiğini de belirten Karababa “Bu yüzden ‘herkes için, her alanda adalet’ talebine EGEÇEP olarak biz de katılıyoruz. Sağlıklı çevrede yaşam hakkının sağlanması için çaba harcayan tüm yaşam savunucularını adalet talebini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Adalet nöbetine Yenikapı Tiyatrosu mini oyunuyla, Praksis grubu da müzikleriyle destek verdi

IMG_2093