17 AĞUSTOS’UN YIL DÖNÜMÜNDE ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİ

17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Yerel Yönetimler, TMMOB İzmir İKK, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFD ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

17agustos-1

17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde İMO İzmir Şubesi tarafından Yerel Yönetimler, TMMOB İzmir İKK, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFD ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Ağustos 2017 tarihinde yapılan basın toplantısında İMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan tarafından İMO Genel Merkezi tarafından hazırlanan basın metni okunarak, ardından sorulara yönelik olarak deprem ve güvenli yapı konusunda açıklamalar yapıldı.

Depreme Duyarlılık Sergileri

İMO Genel Merkezi tarafından hazırlanan Depreme Duyarlılık Sergisi 14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde  Karşıyaka Vapur İskelesi, Karabağlar Belediyesi ve Bornova Uğur Mumcu Sergi Salonunda sergilendi.

15 Ağustos 2017 tarihinde Alsancak Vapur İskelesi Önünde, 17 Ağustos 2017 tarihinde Bostanlı Rekreasyon Alanı, Bornova Büyük Par ve Üçyol Uğur Mumcu Parkında Depreme Duyarlılık Stantları açılarak burada İMO tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

15 Ağustos 2017 tarihinde Alsancak`ta, 17 Ağustos 2017 tarihinde Deprem Simülatörü ile deprem anında neler yapılması gerektiği katılımcılarla birlikte uygulamalı olarak anlatıldı.

15 Ağustos 2017 tarihinde Alsancak Vapur İskelesi Önünde, 17 Ağustos 2017 tarihinde Bostanlı Rekreasyon Alanında Great Quakes / Turkey belgeseli gösterildi. Bostanlı`da ayrıca üyemiz Ahmet Gürel tarafından hazırlanan “Deprem Kader Olmasın” belgeseli gösterildi.

17 Ağustos Depremi Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında 16 Ağustos 2017 Çarşamba günü Karabağlar Belediyesi’nde “İzmir ve Deprem Gerçeği” paneli gerçekleşti.

Kolaylaştırıcılığını İMO İzmir Şubesinden Abdullah İncir`in yaptığı panelin açılış konuşmaları İMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından yapıldı.

Panele Konuşmacı olarak İnş. Müh. Atakan Özmen, DEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Uluğ ve AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.

17agustos-2

17 Ağustos Depreminin Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında 16 Ağustos 2017 tarihinde Bornova Nikah Salonu`nda “Bornova Afete Hazırlanıyor” paneli gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını İMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü İnş. Müh. Selma Nalbantoğlu`nun yaptığı panele konuşmacı olarak Y. İnş. Müh. Abdullah Uzun, Jeofizik Müh. Doç. Dr. Orhan Polat, Jeoloji Müh. Prof. Dr. Yalçın Koca ve Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman katıldı.

17 Ağustos Depreminin Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Nikah Salonu`nda “Deprem ve Örgütlülük” paneli gerçekleştirildi.

İMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar panelin açılışında birer konuşma yaptılar.

Moderatörlüğünü İnş. Müh. Süha Barlak`ın yaptığı panele konuşmacı olarak İnş. Müh. Dr. Sadık Can Girgin, Nasuh Mahruki (AKUT Onursal Başkanı), Jeofizik Müh. Prof. Dr. Atilla Uluğ ve Ömer Karaca (Afet Yöneticisi) katıldı.

17 Ağustos Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında 17 Ağustos 2017 tarihinde Karşıyaka Nikah Salonu`nda yapılan panelin ardından TMMOB İzmir İl Koordinasyonu pankartıyla Bostanlı Rekreasyon Alanına bir yürüyüş gerçekleştirildi.

17agustos