EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ TTB’NİN YANINDA

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’ne yönelik gözaltı saldırısına ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

IMG_4059

Afrin operasyonunun başlamasının ardından savaşa karşı barış talebini ifade eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin 11 üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kurum temsilcileri söz alarak gözaltılara ve barış talebini yükselten kesimlere yönelik giderek ağırlığını arttıran baskı sürecine dair görüşlerini ifade ettiler. TTB’nin anayasal, resmi bir kuruluş olduğunu, yasa ile kurulduğunu ve 150 bin hekimin TTB’nin üyesi olduğunu hatırlatan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Eş Başkanı Dr. Fatih Sürenkök, “Arkadaşlarımızın gözaltı nedenleri terörü övmek ve teröre destek olmak. TTB geçmişten bugüne idama da, teröre de karşı çıkmıştır, dünyada ve bölgemizde savaşa da karşı çıkmıştır” dedi. TTB’nin hedef gösterilmesine sebep olan açıklamasına dikkat çeken Sürenkök, “Terörü, teröre desteği yayımlanan açıklamanın neresinde bulabiliriz diye düşünsek de bunu bulamayacağız. TTB’ye yönelik sosyal medya üzerinden bir saldırı kampanyası başlatıldı ve devletin üst düzey isimlerinden destek buldu. Ben de TTB’nin savunduğu değerleri aynen savunuyorum. Hiçbir karanlık ve zulüm sonsuza dek sürmeyecek” şeklinde konuştu.

Sürenkök’ün ardından söz alan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın, iktidar tarafından hedef gösterilmek istenen kurumlara önce devletin alt kademelerinden işaret edildiğine, sonrasında ise en üst düzeyden hedef gösterilerek haklarında soruşturma açıldığına dikkat çekti. Yalçın, TTB Merkez Konseyi üyelerini çalıştıkları, yaşadıkları yerler belli olmasına karşın sabahın erken saatlerinde evleri basılarak gözaltına alındıklarını ifade ederek, “Gittikçe daralan çembere karşı yan yana durmamız gerekiyor. Sıramızı beklersek faşizmin zindanlarında buluşmaya adayız. Ancak dışarıda buluşursak bu zinciri kırma şansımız olacaktır” dedi. DİSK adına söz alan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural ise DİSK olarak TTB’nin örüşlerine katıldıklarını vurgulayarak, “Savaş, halk sağlığına zararlıdır. Bu iktidara tahammülümüzün kalmadığını belirtmek isteriz” şeklinde konuştu.

IMG_4056Afrin operasyonunun başlanmasından bu yana partilerinin 200’den fazla üye ve yöneticisinin gözaltına alındığına dikkat çeken HDP İzmir İl Örgütü Eş Başkanı Semra Uzunok, Tüm ezilenlerin olduğu gibi TTB’nin de yanında olduğumuzu söylemek isteriz. Bugünler elbette geçecek ama en az insan kaybıyla atlatmak için sırtımızı birbirimize yaslamalıyız” diye konuştu. KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan Necip Vardal da KESK örgütlülüğünün, TTB’nin ve barış isteyen tüm kesimlerin yanında olduğunu söyledi. EMEP İl Başkanı Emine Uyar, TTB’ye yönelik saldırıyı halkın sağlık hakkına ve barış talebine yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini söyleyerek, “Sorunların savaşla değil, halklarla görüşerek, konuşarak çözüleceğine inanıyoruz. TTB’yi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.