KARTON TEKNELER 11. KEZ YARIŞTI

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda geleneksel olarak düzenlenen Karton Tekneler Yarışı’nın on birincisi gerçekleşti.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen 11. Karton Tekneler Yarışı büyük ilgi gördü. 14 takımın katıldığı yarış öncesinde tekneler, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odaların İzmir şubelerinin üyeleri tarafından Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma ile sadece karton ve koli bantı kullanılarak yapılan teknelerin tamamlanmasının ardından yarışmacılar teknelerini kortej oluşturarak yarışmanın gerçekleşeceği Konak Pier yanına taşıdılar. Burada gerçekleşen yarışmanın başlangıç işaretini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi. Yarışmada yarış parkurunu ilk sırada tamamlayan ise Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan “Süper At” isimli tekne oldu.

Yarışın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda ödül töreni gerçekleşirken, ilk batan tekneyi yapan Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Titanik ödülünü kazandı.

Prof. Dr. Yücel Odabaşı En İyi Tasarım Ödülü’nü İç Mimarlar Odası, en temiz çalışan ekip olarak Çevre Mühendisleri Odası Kaptan Engin Tansel Mavi Bayrak Ödülü’nü, en sportmen ekip olarak Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Tahsin Vergin Centilmenlik Ödülü’nü aldı. En İyi Kostüm Ödülü’nü ise Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri aldı. Yarışmada, Maden Mühendisleri Odası ikinciliği, Ziraat Mühendisleri Odası ise üçüncülüğü kazandı.

Ayrıca yarışmaya destek veren Tesa Bant ve Kaplamin firmalarına da birer plaket takdim edildi.