TMMOB ÜYESİ KADINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu, 5 Ocak 2020 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde bir araya gelerek kahvaltı etkinliği gerçekleştirdi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu’nun MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirdiği kahvaltıya 88 kadın katıldı.

Kahvaltı etkinliğinde açılış konuşmasını TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu Dönem Sözcüsü Güniz Gacaner Ermin yaptı. Konuşmasında, TMMOB’da kadın örgütlenmesine neden ihtiyaç duyulduğu ve TMMOB İzmir İKK Kadın Çalışma Grubu’nun kuruluş gerekçeleri üzerinde duran Gacaner Ermin, TMMOB’da kadın örgütlenme modelinin oluşturulması ve örgütlülüğün güçlendirilmesi doğrultusunda önemli adımlar atılmış ve kazanımlar elde edilmiş olduğunu ifade etti.

Ermin’in ardından söz alan TMMOB 45. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve Meteoroloji Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilcisi Ayşegül Akıncı Yüksel, kadınların öncü ve itici güç olmalarının, meslek odasında karar ve yetki mekanizmalarında yer almalarının önemini belirterek, kadınların birbirlerine verecekleri destek ve gösterecekleri dayanışma ile karşılaştıkları sıkıntıları aşabileceklerini vurguladı. Akıncı Yüksel, kadınların özellikle son yıllardaki, dayatmacı ve gerici politikalarla, kazanımlarında geriye gidiş yaşadıklarını, meslek odalarında yer alma ve odalara sahip çıkmanın her zamankinden daha fazla önem taşıdığını ifade ederek, Odaların genel kurulları öncesinde, yönetim kurullarına aday olan kadınlara başarılar diledi. Yüksel, çoğalmak ve dayanışmak için kadın etkinliklerinde daha fazla bir araya gelme çağrısında bulundu.

Kahvaltıda, yönetim kurullarına aday olan kadınlar da söz alarak düşünce ve duygularını paylaştılar.