TMMOB İZMİR İKK’YE,” İZ BIRAKANLAR” ÖDÜLÜ

İz Gazete, 4’üncü yıl kutlamaları kapsamında, toplumsal konulara ilişkin ödüller verirken, “İz Bırakanlar” ödüllerinden birine de TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu layık görüldü.

İz Gazete’nin İzmir’in toplumsal değerlerine güncel bir hafıza olmak ve bu değerlerin tekrar tekrar altının çizilmesine vesile olmak için verdiği ‘İz Bırakanlar’ ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. 26 Ocak 2020 tarihinde İzmir Sanat’ta gerçekleşen kuruluş yıl dönümü kutlaması ve ödül töreninde Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç şarkılarıyla sahne alırken, çeşitli kurum, demokratik kitle örgütü ve yurttaşlara da İz Bırakanlar ödülleri takdim edildi.

İzmir ili sınırları içerisinde ‘kent suçu’ olarak tanımlanan yapı ve alanları gösteren coğrafi bilgi sistemli çevrimiçi bir ‘Kent Suçları Haritası’ hazırlayan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da İz Bırakanlar ödülüne layık görülenler arasındaydı. Ödülü, TMMOB İzmir İKK adına Dönem Sekreteri Melih Yalçın alırken, Yalçın ödülün aslında bir başarısızlık öyküsü olduğunu belirterek, “30 yıldır yaptığımız çalışmaları, kentte engelleyemediğimiz suçları Kent Suçları Haritası’na işledik. Aslında bunlar herkese ibret olsun diye çekilmiş bir fotoğrafın öyküsüdür. Bu haritanın daha da büyümemesi için hepimize düşen görevler var. Bu çalışma bu saatten sonra artık siyasi bir çalışmadır. Hepinizi; kentimizi, doğamızı, tarihimizi, kültürümüzü korumak için birlik beraberliğe davet ediyorum” diye konuştu.