GRUP YORUM İLE DAYANIŞMA ETKİNLİĞİNE ÇAĞRI YAPILDI

İzmir’deki sendika, meslek örgütü ve demokratik kitle örgütleri, bir basın toplantısı düzenleyerek 12 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan Sanata Özgürlük-Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz etkinliğine katılım çağrısında bulundu.

Grup Yorum’un konserlerinin yasaklanmaması ve adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin durumlarına dikkat çekmek amacıyla, 12 Mart Perşembe günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinliğin düzenleyicisi olan kurumlar, İzmir Barosu’nda düzenledikleri basın toplantısı ile yurttaşlara etkinliğe katılım çağrısında bulundular. Toplantıda kurumlar adına konuşan İzmir Müzisyenler Derneği’nden Oktay Çaparoğlu, Grup Yorum’un, ülke halklarına konserler vermiş, milyonları türkülerinde buluşturmuş, direnişlerde, grevlerde emekçilerin yanında olmuş bir müzik grubu olduğunu ifade ederek, “Muhalif müziğin simgelerinden olan Grup Yorum üzerinde iktidarların hep baskısı oldu. Ancak 2015 yılından itibaren grup üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor” dedi. Çaparoğlu, bugün itibariyle Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek’in 267, Helin Bölek’in ise 264 gündür ölüm orucunda olduğuna dikkat çekerek, “Görmek, duymak, ses vermek insan olan herkesin görevidir. Bu ülkenin demokrasi güçleri olarak aydınlık yüzlü gençlerimizin hayata tutunması, bizlerle birlikte türkülerini söyleyebilmesi için ses veriyoruz” dedi. Demokratik kitle örgütleri olarak; Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin, ölümler yaşanmadan son bulması için, iktidarı aklıselim davranmaya davet ettiklerini söyleyen Çaparoğlu, herkesi Grup Yorum’un taleplerinin karşılanması talebiyle 12 Mart Perşembe günü saat 19.30’da Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek ‘Sanata Özgürlük-Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz’ etkinliğinde bir araya gelerek dayanışma göstermeye davet etti.

Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan etkinliğe Suavi, Hüsnü Arkan, Grup Abdal, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayrakoğlu, Cevdet Bağca, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Praksis, Sokak Orkestrası katılacak.