TMMOB İKK, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, bu yıl salgın nedeniyle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda karton tekne yarışını gerçekleştiremezken, sembolik karton tekne ile ‘Meslek Odalarına Dokunma” ve “Baroya Dokunma” mesajı verildi

Her yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda İzmir Körfezi’nde kartondan tekne yarışı düzenleyen TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, bu yıl yarışı pandemi dolayısıyla gerçekleştiremezken, bir basın açıklaması yapılarak denizde sembolik olarak bir karton tekne yüzdürüldü. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, yaptığı açıklamada karton tekne yarışı ile denizin ve doğanın önemine vurgu yapmanın amaçlandığını ifade ederek, “Bu yıl yarışmanın 12’ncisi düzenlenecekti ancak pandemi koşulları nedeniyle biz bu yıl yarışı yapamıyoruz. Yarış yapmayacağız ama bugün karton tekne yarışından vazgeçmediğimizi ve bu konuda topluma vereceğimiz mesajlardan da vazgeçmeyeceğimizi belirtmek için temsili olarak kartondan tekne yaptık ve burada yüzdüreceğiz. Son yıllarda çokça artan ve özellikle doğal yaşam alanlarında yapılan rant projelerine dikkat çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Yaşam alanları için verilen mücadelede her zaman baroların desteğini aldıklarını dile getiren Yalçın, “Baro ve tüm meslek odalarına yönelik hükümet kanadından hem sözlü hem de yasayla yapılacak tüm saldırılara karşı olduğumuzu buradan belirterek Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından denize indirilerek yüzdürülen karton tekne üzerine meslek odalarının ve baronun seçim yasalarında yapılmak istenen değişikliğe dikkat çekmek amacıyla “Meslek Odalarına Dokunma” ve “Baroya Dokunma” mesajları yer aldı.