YOKSAYAMAZSIN

TMMOB’ a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, hasar tespit ve saha çalışmalarına katılmak istemelerine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından sürecin dışında tutulmuşlardır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından; Türkiye’nin 81 ilinden mimar ve mühendisler İzmir’e  davet edilip otellerde konaklatılmış fakat İzmir’i bilen ve İzmir’de ikamet eden, hasar tespit ve tablet eğitimi almış uzman mimar ve inşaat mühendislerinin sahada çalışma istekleri geri çevrilmiştir. Konu ile TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 06.11.2020 tarihinde basın açıklaması yapılmıştır.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut AKDEMİR tarafından; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, başta İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası olmak üzere TMMOB’nin anayasal görevini engelleyerek hasar tespit çalışmalarına dahil etmediği belirtilerek.
”Buradan bir daha sesleniyoruz.”
Aklı, bilimi ve kamusal görevimizi #yoksayamazsın.
06.11.2020’de saat 11:00  #yoksayamazsın ile twitterda da sesimizi duyuracağı belirtilmiştir.

31 Ekim Saat 09:30 da TMMOB üyesi odalardan uzman  meslektaşlarımızın katılımı ile bölgesel yapı tespitleri gerçekleştirilmiş, oluşturulan haritalar kamuoyuna sunulmuştur. İzmir Mimarlık Merkezinde kurulan koordinasyon biriminde interaktif olarak bilgi girişi yapılabilen bu sisteme girilen verilerin tekiki sağlanarak hasarlı yapıların veri girişlerinin yapılmasına devam edilmektedir. Deprem hayatımızın bir gerçekliğidir. 2020 yılında Dünya üzerinde gerçekleşen 6.5 ve üzeri büyüklüğe sahip depremlerde hayatını kaybeden 168 kişiden 155’inin ülkemizde yaşanan Elazığ ve İzmir Depremlerinde hayatlarını kaybetmiş olduğu da utancını taşıyacağımız bir gerçekliktir, #yoksayamazsın !

Hayatını kaybedenlerin hayatları, hayalleri umutları ve geride kalanların acıları gerçektir, #yoksayamazsın .

Tüm yaşanan bu sürecin akademik bilgiden bağımsız yanlış uygulamaların olduğu gerçeğini #yoksayamazsın

Her ne kadar Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü uzman odaları sürecin dışında tutmak istese de TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu hazırlamış olduğu haritalama sistemini halkımızın kullanımına sunulmuştur. Tüm hemşehrilerimizi www.izmirdepremi.com adresinden yapılarındaki hasarları bildirmesini istiyoruz.

Her zaman olduğu gibi TMMOB ye bağlı odalar halkın yanındadır ve halka karşı sorumluğunun bilincinde olarak elinde tuttuğu bilimsel bilgiyi tüm İzmir’liler ile paylaşacaktır. Basın açıklaması tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.