YARIMADA ÇALIŞTAY VE FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Kent Konseyleri Birliği tarafından “Yarımada`ya Sahip Çık” sloganı ile düzenlenen Yarımada Çalıştay ve Forumu 4 Haziran 2021 de gerçekleştirilmiştir.

İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Özlem Duvan Temizel ve TMMOB İzmir İKK Sekreteri Aykut Akdemir‘in açılış konuşmasını yaptığı çalıştay kapsamında gerçekleştirilen oturumlar ve Forum ile Yarımada ve Çeşme Projesi değerlendirilmiştir.

Çalıştay kapsamında ; Moderatörlüğünü Makine müh. Odası İzmir Şb. Bşk. Melih YALÇIN tarafından gerçekleştirilen TMMOB İzmir İKK Çeşme Raporu Oturumu kapsamında; TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu‘nun hazırladığı Çeşme Raporu Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Bşk. E. Helil İNAY KINAY, Jeoloji Müh. Odası İzmir Şube Başkanı Bora SONUVAR, Mimarlar Odası İzmir Şb. Bşk. İlker KAHRAMAN,Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Bşk. Elvin SÖNMEZ GÜLER , Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Bşk. Sabahattin BİLGE, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Bşk. Tevfik TÜRK, sunumları ile katılımcılara sunulmuştur.

TMMOB İzmir İKK Sekreteri Aykut AKDEMİR Moderatörlüğünde;  Çeşme projesi, doğal kaynakları, gıda güvenliği, İzmir su havzası, ekolojik yapının var olan sorunlarının yer aldığı raporun ardından tüm bu sorunların toplumsal karşılığının tartışıldığı bir forum gerçekleştirilmiştir. TMMOB İzmir İKK Sekreteri Aykut Akdemir tarafından Çeşme Projesi`nin İzmir`in Kanal İstanbul`u olduğunu vurgulanmıştır.

Forum kapsamında gerçekleştirilen TMMOB İzmir İKK Çeşme Raporu sunumu  buradan  izlenebilmektedir.